ßßß
Czas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia francuska,kuchnia polskaIlość osób: powyżej 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (1 głos)Super Babka - składniki:2 jaja0.5 kg mąki1 szkl. cukrupół margaryny4 dag. drożdży1 szkl. mlekazapach śmietankowyrodzynkiSuper Babka - sposób przygotowania: Jaja razem z cukrem wrzucić do foremki (maszyna do pieczenia chleba). Posiekać margarynę, dodać mleko i rozkruszyć drożdże. Pozostawić na ok. 10 godzin. Następnie wsypać mąkę i dodać zapach + rodzynki. Nastawić wypiekacz na odpowiedni program i upiec. Smacznego!Babka, która zawsze wychodzi. A do tego ma wyśmienity smakPączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu