Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!Autor TarsikCzas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia francuska,kuchnia grecka,kuchnia hiszpańska,kuchnia włoskaIlość osób: dla 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (6 głosów)Składniki:300 g krewetek z puszki1 zielona sałata2 jajacytryna pokrojona na ćwiartkiSkładniki na sos:2 łyżki majonezu1 łyżka soku cytrynowego2 łyżki gęstej śmietany2 łyżki keczupu1 łyżka sosu Worcestershire lub Tabasco1 kieliszek koniaku&; 189; łyżeczki paprykisól i pieprzKoktail z krewetek - sposób przygotowania: Przygotowanie: Krewetki wyjąć z puszki i odsączyć z zalewy na sicie. Sałatę umyć delikatnie pod bieżącą wodą. Jaja ugotować na twardo, ostudzić, obrać ze skorupki i pokroić na ćwiartki. Przygotowanie sosu: Majonez wymieszać z sokiem z cytryny, śmietaną, keczupem i sosem Worcestershire. Doprawić solą i pieprzem. Pod koniec wlać kieliszek koniaku. Wymieszać krewetki z sosem i wstawić na 1 godzinę do lodówki. Przed podaniem położyć ćwiartkę cytryny na koktajlu.Pączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepisIdealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu