Wykonanie
            Każdy z nas ma swój przepis na ciasto naleśnikowe. Moje zawsze przygotowuję na oko, jednak dzisiaj postanowiłam zapisać wszystkie składniki i zrobić dokładny przepis.Ciasto naleśnikowe jest elastyczne, cienkie, idealne do zwijania krokietów, pasztecików, na słodko i do zapiekania. Polecam.

SKŁADNIKI :4 szklanki 
mleka1 szklanka 
wody3 szklanki 
mąki pszennej1 łyżeczka 
proszku do pieczenia3 
jajkaokoło 1/4 łyżeczki 
sody spożywczej
olej do smażeniaPRZYGOTOWANIE :Składniki na ciasto przekładamy do miski, mieszamy mikserem do uzyskania jednolitego, płynnego ciasta. jeżeli będzie zbyt rzadkie lub za gęste, możemy dodać odrobinę 
mąki lub 
wody. Musimy jednak pamiętać że po kilku minutach, ciasto na naleśniki zaczyna lekko gęstnieć, więc czasami jest lepiej poczekać i później dosypać 
maki.Ciasto musi się idealnie rozprowadzić na patelni, inaczej naleśniki nie będą się dobrze smażyły.Na rozgrzaną patelnie, lekko posmarowaną 
oliwą wylewamy chochelkę ciasta, pieczemy z obu stron do uzyskania złotego koloru.Smacznego.

