ßßß
 
            
         Składniki:100 g pszennych otrębów200 ml mleka100 ml wody300 g mąki pszennej pełnoziarnistej2 czubate łyżeczki proszku do pieczenia1 płaska łyżeczka sody100 g cukru3 jajka300 ml oleju300 g jagódSposób przygotowania:Mleko, wodę i otręby wymieszaj i odstaw do momentu przygotowania pozostałych składników.Wymieszaj w osobnych naczyniach suche (mąka, proszek, soda, cukier) i mokre (jajka, olej) składniki. Następnie wymieszaj łyżką mokre, suche i namoczone otręby. Dodaj jagody i delikatnie wmieszaj. Włóż ciasto do przygotowanych wcześniej papilotek (u mnie 16 sztuk). Piecz 20 minut w 200 st. Możesz podać ciepłe :)
Składniki:100 g pszennych otrębów200 ml mleka100 ml wody300 g mąki pszennej pełnoziarnistej2 czubate łyżeczki proszku do pieczenia1 płaska łyżeczka sody100 g cukru3 jajka300 ml oleju300 g jagódSposób przygotowania:Mleko, wodę i otręby wymieszaj i odstaw do momentu przygotowania pozostałych składników.Wymieszaj w osobnych naczyniach suche (mąka, proszek, soda, cukier) i mokre (jajka, olej) składniki. Następnie wymieszaj łyżką mokre, suche i namoczone otręby. Dodaj jagody i delikatnie wmieszaj. Włóż ciasto do przygotowanych wcześniej papilotek (u mnie 16 sztuk). Piecz 20 minut w 200 st. Możesz podać ciepłe :)
