Wykonanie

pieczona cukiniowa owsianka z kandyzowanym aloesem i
serkiem wiejskimbaked zucchini oatmeal with candied aloe and cottage cheese

Chciałabym coś napisać, ale i nie mam siły szukać słów. Rodzinne problemy. Nie chce mi się niczego udawać ani nad niczym zastanawiać. Wychodzę z domu, kolejne trzy dni, łącznie z dziś, będą intensywne. Przynajmniej tyle, żeby nie myśleć choć przez chwilę.Cukiniowa owsianka w pieczonej wersji. Bardzo smaczna. Trochę jak cukiniowa babeczka, niemniej
płatki owsiane czynią ją bardziej chrupką, a aloes to niewątpliwie ciekawy dodatek. Przypomina trochę kandyzowany
ananas, choć jego smak jest o wiele bardziej subtelny./1 porcja/

- 4 łyżki
płatków owsianych- 2 płaskie łyżki
mąki- 100g
cukinii- 1/4
jabłka- 1
jajko- 2 łyżki
jogurtu naturalnego- 1/2 łyżeczki
proszku do pieczenia- 1 łyżeczka
miodu- kandyzowany aloes
Jabłko i
cukinię ścieramy na tarce.
Cukinię odsączamy z nadmiaru
wody. Wszystkie składniki dokładnie ze sobą mieszamy, przekładamy do lekko natłuszczonego żaroodpornego naczynia i zapiekamy 30 minut w 185*C. Podajemy na ciepło lub zimno, w obu wersjach smakuje dobrze.