ßßß
pieczona cukiniowa owsianka z kandyzowanym aloesem i serkiem wiejskimbaked zucchini oatmeal with candied aloe and cottage cheese
Chciałabym coś napisać, ale i nie mam siły szukać słów. Rodzinne problemy. Nie chce mi się niczego udawać ani nad niczym zastanawiać. Wychodzę z domu, kolejne trzy dni, łącznie z dziś, będą intensywne. Przynajmniej tyle, żeby nie myśleć choć przez chwilę.Cukiniowa owsianka w pieczonej wersji. Bardzo smaczna. Trochę jak cukiniowa babeczka, niemniej płatki owsiane czynią ją bardziej chrupką, a aloes to niewątpliwie ciekawy dodatek. Przypomina trochę kandyzowany ananas, choć jego smak jest o wiele bardziej subtelny./1 porcja/
- 4 łyżki płatków owsianych- 2 płaskie łyżki mąki- 100g cukinii- 1/4 jabłka- 1 jajko- 2 łyżki jogurtu naturalnego- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia- 1 łyżeczka miodu- kandyzowany aloesJabłko i cukinię ścieramy na tarce. Cukinię odsączamy z nadmiaru wody. Wszystkie składniki dokładnie ze sobą mieszamy, przekładamy do lekko natłuszczonego żaroodpornego naczynia i zapiekamy 30 minut w 185*C. Podajemy na ciepło lub zimno, w obu wersjach smakuje dobrze.