Wykonanie

pełnoziarnisty cobbler z
rabarbarem,
jabłkiem i
cynamonemwholewheat cobbler with rhubarb, apple and cinnamon

Mało snu, więcej śmiechu. Nie narzekam.Kiedy wczoraj przeglądając statystyki zobaczyłam, ile osób trafiło na mojego bloga szukając
rabarbaru, poczułam się zobowiązana do poczynienia pewnych kroków. Ostatni raz warzywo to
jadłam niemalże rok temu i, przyznam, jeszcze nie do końca potrafiłam w pełni się z nim obchodzić.Przez ten rok dużo się zmieniło - także poziom umiejętności gotowania. Postanowiłam to wykorzystać i wypróbowałam przepis, który kołatał mi się po głowie, odkąd tylko zobaczyłam go u Sylwii.

/1 porcja/- 1,5 łodygi
rabarbaru- 1/2
jabłka- 1/2 łyżeczki
miodu- szczypta
cynamonu+- 1/2 szklanki
mąki żytniej- 1 łyżka
płatków owsianych- 1/3 szklanki
kefiru- 1
jajko- 1 łyżka
masła- 1 łyżeczka
miodu- 1/3 łyżeczki
proszku do pieczeniaRabarbar obieramy i kroimy razem z
jabłkiem na małe kawałki. Wkładamy do rondelka i prażymy z odrobiną
wody i
miodu, aż będzie miękki i zacznie przypominać mus.
Mąkę mieszamy z
płatkami i
proszkiem do pieczenia. Dodajemy
jajko,
kefir i stopione
masło,
miód, następnie miksujemy wszystko do uzyskania jednolitej konsystencji.Mus
rabarbarowo-
jabłkowy przekładamy do żaroodpornego naczynia, a na to nakładamy ciasto. Pieczemy 30 minut w 200*C.Inspiracja30 czerwca nastąpi likwidacja Google Reader. Zapraszam do obserwowania mojego bloga poprzez Bloglovin'! Rejestracja zajmuje chwilę, a to naprawdę świetne zastępstwo czytnika Google i najlepszy sposób na dalszą obserwację mojego bloga.