Wykonanie

Słodkość dla wymagających, czyli szybki torcik, który wykonamy nie używając
cukru,
mąki i glutenu. Idealny na upalne dni - zwłaszcza z posypką
owocową .Obiecałam Wam kilka ulubionych przepisów z Warsztatów BEZ
CUKRU (możecie zerknąć na relację zdjęciowa, jeśli jeszcze nie widzieliscie), ten będzie pierwszym z nich.To cudeńko pochodzi z pysznego bloga Dietetycznie Siostro .Kolejna propozycja zaciekawi zwolenników
budyni i
puddingów czekoladowych (tak, jest moim ulubieńcem!).

Składniki(Na jeden blat)- 3
białka- 100g zmielonych
migdałów- 100g
cukru pudru z
ksylitolu- 250ml
śmietany 36%Przygotowanie
Białka mieszamy ze zmielonymi
migdałami oraz pudrem i wypełniamy masą okrągłą foremkę sylikonową o średnicy 22cm. Pieczemy na 170 stopni przez 35 minut – tak, aby wierz się lekko zarumienił. Studzimy i chowamy do lodówki na pół godziny. Zimną
śmietanę ubijamy na bitą i przekładamy nią rozcięty
biszkopt. Tort ozdabiamy według uznania - my użyłyśmy duuuużej ilości
truskawek i liści
mięty.


Smacznego! :-)
