ßßß
Składniki na 6 porcji :1 duża polędwiczka wieprzowa1 łyżka stołowa gotowego Pesto bazylikowego12 listków bazylii6-12 długich plastrów wędzonego boczku6 łyżek olejuszklanka białego winasól i pieprz do smakuSposób przygotowania:Polędwiczki opłukać pod bieżącą wodą, następnie pokroić na 6 równych plastrów. Nasmarować solą, pieprzem i pesto, owinąć folią spożywczą i odstawić na 15 minut do lodówki.Cukinie umyć, pokroić na 12 plastrów (niekoniecznie trzeba obierać ze skórki).Z dwóch plastrów cukinii, bazylii i kawałka mięsa ułożyć wieżyczkę, owinąć ją boczkiem. W taki sam sposób zużyć pozostałe składniki.Piekarnik nagrzać do 200 stopni. Na patelni rozgrzać olej . kłaść na nim zawijarce i zrumienić je ze wszystkich stron. Przełożyć do żaroodpornego naczynia, podlać winem. Piec około 20 minut.