ßßß
Pewnie każdy kiedyś jadł jajecznicę, ale jakoś tak jest, że nie każdy potrafi ją usmażyć. Jak to możliwe? To danie wymaga cierpliwości i pewnej ręki. Dobre usmażenie jajecznicy jest prawdziwą sztuką, której jednak można się nauczyć, jeśli przyswoi się kilka podstawowych zasad. Przy czym każda zJeśli jajecznica nie działa na kaca, spróbuj tofucznicy.Molekularne jaja sadzone
Oczy mówią - jajo (małe bo małe, ale jednak) sadzone. Podniebienie - kokosowa śmietanka i mango. Kosztujesz lodów i niespodzianka - smakują jajecznicą na boczku. Takich cudów można było skosztować podczaswarsztatów kuchni molekularnej w Centrum Nauki Kopernik, które poprowadził szef kuchni ŁukaszŚniadania na trudne poranki - przyjemne przebudzenie
możesz to zrobić prościej - dobra jajecznica bez dodatków też jest pyszna, ale my polecamy wersję urozmaiconą z warzywami. Pomysł na jajecznicę : po serbsku [Jakub Kuroń gotuje] Znudziły wam się płatki owsiane? Spróbuj zamienić je na bardzo zdrową kaszę jaglaną - przygotowuj podobnie jak owsiankę naKuchnia molekularna na Festiwalu Przemiany
skomplikowane maszyny. Wśród niezwykłych przysmaków znajdą się jaja sadzone z mleka kokosowego i melona, galaretka z herbaty z pianką cytrynową czy lody o smaku jajecznicy i bekonu.Dla wszystkich chętnych zostaną także przeprowadzone warsztaty. Ich uczestnicy będą mogliKurkiwymieszane z kaszą jaglaną stanowią nadzienie do drobiu. KURKI SMAŻY SIĘ NA MAŚLE. Dodane do jajecznicy bardzo podnoszą jej smak. Francuzi dodają do smażenia kurek trochę posiekanego czosnku i doprawiają gotową potrawę posiekaną natką pietruszki. SMAKOSZE TYCH GRZYBÓW cenią też kurki zapiekane w kruchymWięcej o Jajecznica