ßßß Cookit - przepis na Purée ziemniaczane

Purée ziemniaczane

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor Marta Gessler
Czas przygotowania: do 30 minut
Poziom trudności: łatwe
Region: inne
Ilość osób: powyżej 4 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (9 głosów)
Purée ziemniaczane - składniki:
1 kg ziemniaków
1 łyżeczka soli
1 mała cebula
2 łyżki masła
3/4 szklanki mleka
świeżo starta gałka muszkatołowa
Purée ziemniaczane - sposób przygotowania: Obrane ziemniaki ugotować w osolonej wodzie. Odcedzić. Odparować. Przepuścić przez prasę. Cebulę cienko pokroić w piórka. Podsmażyć na maśle na złoto. Mleko zagotować. Ziemniaki i mleko utrzeć na puszystą masę, dodać masło i gałkę muszkatołową. Wymierzać, posypać cebulką. Dobre do pieczeni i smażonej ryby.
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/5408815/purée ziemniaczane/p