Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor
Marta GesslerCzas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: łatweRegion: inneIlość osób: powyżej 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (9 głosów)Purée ziemniaczane - składniki:1 kg
ziemniaków1 łyżeczka
soli1 mała
cebula2 łyżki
masła3/4 szklanki
mlekaświeżo starta
gałka muszkatołowaPurée ziemniaczane - sposób przygotowania: Obrane
ziemniaki ugotować w osolonej wodzie. Odcedzić. Odparować. Przepuścić przez prasę.
Cebulę cienko pokroić w piórka. Podsmażyć na
maśle na złoto.
Mleko zagotować.
Ziemniaki i
mleko utrzeć na puszystą masę, dodać
masło i
gałkę muszkatołową. Wymierzać, posypać
cebulką. Dobre do pieczeni i smażonej
ryby.Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis

Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu