Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor Robert MakłowiczCzas przygotowania: powyżej 60 minutPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia hiszpańskaIlość osób: powyżej 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (2 głosy)2 pęczki
młodych cebulek (ok. 8 sztuk)szklanka
octu winnego estragonowego2 łyżki
oliwy2 łyżeczki
soku z cytrynySałatka z
młodych cebulek - sposób przygotowania: Odciąć od
cebulek zielone części,
cebulki zalać
octem i odstawić na kilka godzin w chłodne miejsce. Wyjąć z zalewy, opłukać. Do
soku z cytryny dodać
sól i
pieprz, wymieszać, mieszając dodać
oliwę. Pokroić
cebule w ćwiartki, ułożyć w salaterce, zalać sosem i podawać.Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu