Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor Przepis nadesłany na konkurs 'Szybko i smacznie'
Zdjęcie nadesłane na konkurs 'Szybko i smacznie'Czas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: łatweIlość osób: dla 2 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)2 grube plastry
arbuza1 łyżka
miodu (dałam więcej)2 łyżki
octu winnego sherrygarść siekanych świeżych liści
miętyoliwa z oliwekArbuz z patelni - sposób przygotowania: Ukroić dwa grube plastry dojrzałego
arbuza. Odkroić skórkę i w miarę możliwość usunąć pestki. Ułożyć w płaskim naczyniu. Wymieszać
miód z
sherry. Dodać posiekane listki
mięty. Tak przygotowaną marynatą zalać plastry
arbuza i odstawić przynajmniej na 15 minut. Rozgrzać patelnię, natłuścić ją delikatnie
oliwą i ułożyć na niej zamarynowane wcześniej plastry
arbuza. Trzymać po 3-4 minuty na każdej stronie.
Arbuz tylko nieznacznie zmieni kolor. Przełożyć na talerz, polać resztką sosu z patelni. Pokroić na mniejsze kawałki.Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu