ßßß
Czas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: łatweIlość osób: powyżej 4 osób
Średnia ocena potrawyOceń przepis (12 głosów)3 kg białych winogron0.5 łyżeczki mielonych goździków100 ml słodkiego wermutu1 kg cukru żelującego 1:2Konfitura z winogron - sposób przygotowania: Winogrona umyj, oddziel od gałązek, przekrój na połówki i usuń pestki. Posyp zmielonymi goździkami, zalej wermutem i włóż do garnka o grubym dnie. Winogrona zagotuj, dodaj cukier i gotuj razem przez 3 minuty. Czyste i ciepłe słoiki napełnij gorącą konfiturą i szczelnie zamknijŚliwkowa konfitura z czekoladą i kardamonem [Jakub Kuroń gotuje]
Unikalna formuła produktu umożliwia indywidualne dobranie ilości dosypywanego cukru (od 350 do 500g). Domowa konfitura z winogron świetnie nada się jako dodatek do ciast, ciasteczek, lodów, jogurtów, ale również idealnie pasuje też do mięs, serów i wędlin. Konfitura winogronowa z dodatkiem figPowidła, dżemy, konfitury - najlepszy moment!
, aby dżem lekko przestygł. Ciepłym dżemem napełnił wysterylizowane słoiczki i szczelnie zamknij. Źródło: Miesięcznik Kuchnia Winogrona i wino mają wiele wspólnego, tym razem - przepis na konfiturę . Białe winogrona i słodki wermut z aromatem goździków. Konfitura z winogron 3 kg białych winogron 0.5Soczyste winogrona
i granatem Z winogron możesz przygotować nie tylko wino. Świetnie smakują również winogronowe dżemy czy konfitury, a także winogronowe soki (pamiętaj, że te ostatnie wymagają pasteryzacji). Konfitura z winogron 3 kg białych winogron 0,5 łyżeczki mielonych goździków 100 ml słodkiego wermutu 1