Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor Miesięcznik Kuchnia

Czas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: łatweIlość osób: powyżej 4 osób

Średnia ocena potrawyOceń przepis (12 głosów)3 kg białych
winogron0.5 łyżeczki mielonych
goździków100 ml
słodkiego wermutu1 kg
cukru żelującego 1:2
Konfitura z
winogron - sposób przygotowania:
Winogrona umyj, oddziel od gałązek, przekrój na połówki i usuń pestki. Posyp zmielonymi
goździkami, zalej
wermutem i włóż do garnka o grubym dnie.
Winogrona zagotuj, dodaj
cukier i gotuj razem przez 3 minuty. Czyste i ciepłe słoiki napełnij gorącą
konfiturą i szczelnie zamknijŚliwkowa
konfitura z
czekoladą i
kardamonem [Jakub Kuroń gotuje]

Unikalna formuła produktu umożliwia indywidualne dobranie ilości dosypywanego
cukru (od 350 do 500g). Domowa
konfitura z
winogron świetnie nada się jako dodatek do ciast,
ciasteczek,
lodów,
jogurtów, ale również idealnie pasuje też do
mięs,
serów i
wędlin.
Konfitura winogronowa z dodatkiem figPowidła,
dżemy,
konfitury - najlepszy moment!

, aby
dżem lekko przestygł. Ciepłym
dżemem napełnił wysterylizowane słoiczki i szczelnie zamknij. Źródło: Miesięcznik Kuchnia
Winogrona i
wino mają wiele wspólnego, tym razem - przepis na
konfiturę . Białe
winogrona i
słodki wermut z aromatem
goździków.
Konfitura z
winogron 3 kg białych
winogron 0.5Soczyste
winogrona
i
granatem Z
winogron możesz przygotować nie tylko
wino. Świetnie smakują również
winogronowe dżemy czy
konfitury, a także
winogronowe soki (pamiętaj, że te ostatnie wymagają pasteryzacji).
Konfitura z
winogron 3 kg białych
winogron 0,5 łyżeczki mielonych
goździków 100 ml
słodkiego wermutu 1