Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor Miesięcznik Kuchnia

Fot. Arkadiusz Ścichocki / AGCzas przygotowania: powyżej 60 minutPoziom trudności: łatweIlość osób: powyżej 4 osób

Średnia ocena potrawyOceń przepis (14 głosów)50 dag ugotowanych
filetów rybnych np. z
łososia lub
ryby maślanej2
jajkaszczypta
soli i
szafranu1 łyżka
octu winnego1/2 łyżeczki pokruszonego
czerwonego pieprzuodrobina kuminu3-4 łyżki
tartej bułkiOraz:1 szklanka
tartej bułki do panierowania10 dag
masłacząstki
cytrynygoździkisałataKrokiety
rybne z Zanzibaru - sposób przygotowania: Posiekaj lub zmiksuj
ryby, dodaj lekko ubite
jajka,
sól,
szafran,
ocet winny,
czerwony pieprz, kumin oraz
tartą bułkę. Uformuj krokieciki o długości 5 cm i średnicy 2-3 cm. Otocz w
tartej bułce, włóż na godzinę do lodówki. Usmaż na rumiano na rozgrzanym
maśle. Podawaj na listkach
sałaty, udekoruj cząstkami
cytryny z wbitymi
goździkami.Racuszki
rybneSoczyste krokietyDoskonałym dodatkiem do tych krokietów będzie ulubiony sos, na przykład
pomidorowy lub
ziołowy. Zamiast
łososia możesz użyć do ich przygotowania dowolnej (najlepiej dosyć tłustej)
ryby. Krokiety
rybne z Zanzibaru 50 dag ugotowanych
filetów rybnych np. z
łososia lub
ryby maślanej 2
jajka szczyptaPączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis

Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu