Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor Miesięcznik Kuchnia

Fot. Arkadiusz Ścichocki / AGCzas przygotowania: do 60 minutRegion: kuchnia chińskaIlość osób: dla 4 osób

Średnia ocena potrawyOceń przepis (26 głosów)
Lody kokosowe - składniki:1 litr
mleka kokosowego z puszki1 torebka
żelatyny1/2 szklanki
cukru5-6 kropli
olejku migdałowegoLody kokosowe - sposób przygotowania: Namocz
żelatynę (przepis na torebce), odstaw, aby napęczniała. Podgrzej
mleko, dodaj
cukier, gotuj 3-4 minuty (możesz użyć mniej
cukru, bo te
lody są bardzo słodkie). Teraz dodaj
olejek migdałowy i rozpuszczoną
żelatynę, zmiksuj mikserem na najwyższych obrotach. Gdy masa zacznie lekko gęstnieć, wlej ją do pojemniczków na kostki
lodu i wstaw do zamrażalnika. Podawaj z
owocami liczi.Łatwy przepis na pyszne kokosanki
Lody z gorącym sosem
jagodowymLodowa Melba

sosem
brzoskwiniowym Lody kokosowe Lody z zielonej
herbaty macha Płonące
lody Melba
Ilony Bardzo łatwy deser
lodowy Lody z gorącymi
jabłkaminatłuszczonej blasze, oprósz
solą i
pieprzem. Wstaw pod rozgrzany grill, piecz 7-8 minut. Przełóż na talerze, polej sosem, posyp posiekaną
dymką. Podawaj z
ryżem. Źródło: Nowa Kuchnia Polska Ten przepis jest bardzo prosty, a efekt... zaskakująco pyszny!
Lody kokosowe 1 litr
mleka kokosowego z puszki 1Domowe
lody - zrób to sam!

wolisz tropikalne
owoce, może zrobisz
lody kokosowe ? Podaj je z
owocami liczi. 1 litr
mleka kokosowego z puszki 1 torebka
żelatyny 1/2 szklanki
cukru 5-6 kropli
olejku migdałowego Namocz
żelatynę (przepis na torebce), odstaw, aby napęczniała. Podgrzej
mleko, dodaj
cukier, gotuj 3-4 minuty (możesz
Mleko kokosowe - aromat orientalnej kuchni

lubisz
czekoladę, dodaj do masy kokosowej około pół tabliczki drobno posiekanej gorzkiej lub
mlecznej. Masę możesz wlać również do specjalnych pojemniczków do
lodów na patyku.
Lody kokosowe 1 litr
mleka kokosowego z puszki 1 torebka
żelatyny 1/2 szklanki
cukru 5-6 kropli
olejku migdałowego Namocz