ßßß Cookit - przepis na Zupa jogurtowo-miętowa

Zupa jogurtowo-miętowa

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor Miesięcznik Kuchnia
Fot. Arkadiusz Ścichocki / AG
Czas przygotowania: do 30 minut
Poziom trudności: łatwe
Region: kuchnia turecka
Ilość osób: powyżej 4 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (8 głosów)
1.5 l bulionu mięsnego (może być z kostki)
10 dag ryżu
1 łyżeczka posiekanej świeżej mięty (lub 1/2 łyżeczki suszonej)
1 łyżeczka masła
25 dag gęstego jogurtu naturalnego
1 żółtko
Zupa jogurtowo-miętowa - sposób przygotowania: Ryż wsyp do bulionu, gotuj około 15 minut na małym ogniu pod przykryciem. Wymieszaj jogurt z żółtkiem, nie przerywając mieszania, powoli wlewaj do zupy. Zdejmij z ognia, przestudź. Stop masło, wrzuć do niego posiekaną miętę (na kilka sekund). Miętę z masłem dodaj do zupy. Możesz przyprawić do smaku słodką papryką.
Prosty sposób na domowy jogurt. Robi się sam i to bez jogurtownicy
Zupa szczawiowa
Dania i napoje z miętą - doskonałe na lato!
, a mięta zapewni jej orzeźwiający smak. Zupa jogurtowo - miętowa 1,5 l bulionu mięsnego 10 dag ryżu 1 łyżeczka posiekanej świeżej mięty (lub 1/2 łyżeczki suszonej) 1 łyżeczka masła 25 dag gęstego jogurtu naturalnego 1 żółtko Ryż wsyp do bulionu, gotuj około 15 minut na małym ogniu pod przykryciem
Proste dania z dodatkiem jogurtu
marmoladą pomarańczową. Autor: Zuzanna Wiciejowska Dietetyczne ciasto jogurtowe W podobny sposób można przygotować również zupę z dodatkiem koperku. Zastępując miętę bazylią i dodając przecier lub koncentrat pomidorowy uzyskasz z kolei pyszną zupę pomidorową. Zupa jogurtowo - miętowa 1,5 l bulionu
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/36200241/zupa jogurtowo mietowa/p