Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor Miesięcznik Kuchnia

Fot. Arkadiusz Ścichocki / AGCzas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia tureckaIlość osób: powyżej 4 osób

Średnia ocena potrawyOceń przepis (8 głosów)1.5 l
bulionu mięsnego (może być z kostki)10 dag
ryżu1 łyżeczka posiekanej świeżej
mięty (lub 1/2 łyżeczki suszonej)1 łyżeczka
masła25 dag gęstego
jogurtu naturalnego1
żółtkoZupa
jogurtowo-miętowa - sposób przygotowania:
Ryż wsyp do
bulionu, gotuj około 15 minut na małym ogniu pod przykryciem. Wymieszaj
jogurt z
żółtkiem, nie przerywając mieszania, powoli wlewaj do zupy. Zdejmij z ognia, przestudź. Stop
masło, wrzuć do niego posiekaną
miętę (na kilka sekund).
Miętę z
masłem dodaj do zupy. Możesz przyprawić do smaku
słodką papryką.Prosty sposób na domowy
jogurt. Robi się sam i to bez jogurtownicyZupa szczawiowaDania i
napoje z
miętą - doskonałe na lato!

, a
mięta zapewni jej orzeźwiający smak. Zupa
jogurtowo - miętowa 1,5 l
bulionu mięsnego 10 dag
ryżu 1 łyżeczka posiekanej świeżej
mięty (lub 1/2 łyżeczki suszonej) 1 łyżeczka
masła 25 dag gęstego
jogurtu naturalnego 1
żółtko Ryż wsyp do
bulionu, gotuj około 15 minut na małym ogniu pod przykryciemProste dania z dodatkiem
jogurtu
marmoladą pomarańczową. Autor: Zuzanna Wiciejowska Dietetyczne ciasto
jogurtowe W podobny sposób można przygotować również zupę z dodatkiem
koperku. Zastępując
miętę bazylią i dodając przecier lub
koncentrat pomidorowy uzyskasz z kolei pyszną zupę
pomidorową. Zupa
jogurtowo - miętowa 1,5 l
bulionuPączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis

Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu