ßßß Cookit - przepis na Pudding rybny

Pudding rybny

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor Miesięcznik Kuchnia
Fot. Arkadiusz Ścichocki / AG
Czas przygotowania: powyżej 60 minut
Poziom trudności: łatwe
Region: kuchnia skandynawska
Ilość osób: dla 4 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (3 głosy)
Pudding rybny - składniki:
75 dag filetów rybnych (dorsz
morszczuk
mintaj)
300 ml śmietany kremówki
5 łyżek masła
2 jajka
3 łyżki posiekanego koperku
4 dag mąki ziemniaczanej
sól
pieprz
sos worcester
Pudding rybny - sposób przygotowania: Ryby zmiksuj z 200 ml śmietany. Stop i ostudź masło. Do masy rybnej dodaj żółtka, koperek, masło i mąkę ziemniaczaną, przypraw do smaku solą, pieprzem i sosem worcester. Dodaj białka ubite na sztywną pianę, masą napełnij formę nasmarowaną masłem i posypaną tartą bułką. Formę przykryj i wstaw do większego naczynia z wodą. Piecz 1,5 godziny w temp. 170°C. Pudding pozostaw w formie przez 5 minut, a następnie odwróć dnem do góry i wyjmij. Możesz udekorować gałązką natki lub koperku.
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/35321153/pudding rybny/p