Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!Autor Miesięcznik KuchniaFot. Arkadiusz Ścichocki / AGCzas przygotowania: powyżej 60 minutPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia skandynawskaIlość osób: dla 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (3 głosy)Puddingrybny - składniki:75 dag filetów rybnych (dorszmorszczukmintaj)300 ml śmietany kremówki5 łyżek masła2 jajka3 łyżki posiekanego koperku4 dag mąki ziemniaczanejsólpieprzsos worcesterPuddingrybny - sposób przygotowania: Ryby zmiksuj z 200 ml śmietany. Stop i ostudź masło. Do masy rybnej dodaj żółtka, koperek, masło i mąkę ziemniaczaną, przypraw do smaku solą, pieprzem i sosem worcester. Dodaj białka ubite na sztywną pianę, masą napełnij formę nasmarowaną masłem i posypaną tartą bułką. Formę przykryj i wstaw do większego naczynia z wodą. Piecz 1,5 godziny w temp. 170°C. Pudding pozostaw w formie przez 5 minut, a następnie odwróć dnem do góry i wyjmij. Możesz udekorować gałązką natki lub koperku.Pączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepisIdealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu