Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Czas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia polskaIlość osób: dla 2 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)Świąteczne
serce z piernika - przepis blogera - składniki:1/4 kostki
margaryny1 szkl.
mąki pszennej1 łyżka
mąki kartoflanej1 łyżka
przyprawy korzennejjajko2 łyżki
miodu lipowego1/2 łyżeczki
proszku do pieczeniasuszona żurawinamigdałyŚwiąteczne
serce z piernika - przepis blogera - sposób przygotowania: Do misy robota wrzucić wszystkie suche składniki, czyli
mąkę,
przyprawę korzenną,
proszek do pieczenia, wbić całe
jajko, wlać rozpuszczoną
margarynę, dodać
miód i zmiksować. Rozłożyć ciasto na 2 blaszki w kształcie
serca posmarowane
margaryną i obsypane posiekanymi
migdałami. W ciasto wcisnąć
suszoną żurawinę, posypać
migdałami. Blaszki wstawić do gorącego piekarnika o temp. 150 stopni z termoobiegiem i piec 25-30 minut. Co do dekoracji może być zrobiona w zależności od okazji.Świąteczne pierniczki w kilku prostych krokach. Idealny przysmak, ale i ozdobaPączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis

Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu