ßßß
Czas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia polskaIlość osób: dla 2 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (2 głosy)twarożek - 200grtuńczyk - jedna duża puszka1 jajko ugotowane na twardo2-4 grzankiszczypta curryszczypta soliszczypta pieprzuszczypta szczypiorkuŚniadanie smakosza wersja LUX - sposób przygotowania: Jajko ugotować na twardo - wystudzić. Twarożek przełożyć do miski. Otworzyć puszkę tuńczyka - koniecznie odlać olej z puszki. Dodać do miski odsączonego tuńczyka. Jajko pokroić w drobną kosteczkę i dodać do miski. Do smaku dodać sól, pieprz i curry. Wszystko wymieszać. Na talerzu uformować z przygotowanej pasty kulki, posypać je szczypiorkiem. Przygotować grzanki. Pasta najlepiej smakuje na jeszcze ciepłych grzaneczkach. Smacznego!Pączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu