ßßß
Zdjęcie nadesłane na konkurs 'Szybko i smacznie'Czas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: łatweIlość osób: dla 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)4 jajka1 opakowanie twarożku wiejskiego1 kulka mozarellipół szklanki startegotwardego sera żółtegooliwki zielone (pół szklanki)łącznie szklankę nasion słonecznika/pestek dyni /siemienia i czarnuszkisólpieprzSerowa frittata z nasionami - sposób przygotowania: Jajka rozbić i wymieszać z twarożkiem i żółtym serem, doprawić solą i pieprzem. Dodać pokrojone w plasterki oliwki. Naczynie do zapiekania posmarowac cienką wartwą masła lub użyć silikonowej foremki do tarty. Masę w foremce posypać startą mozarellą i nasionami. Frittatę piec w 180 stopniach do momentu, w którym odchodzi odbrzegów. Pokrojone trójkąty z frittaty można podawać na rukoli skropionej oliwa z oliwek i cytryną lub spakować do pojemników jako zimną przekąskę.Pączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu