ßßß Cookit - przepis na Pesto pantesco

Pesto pantesco

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Pesto pantesco
Autor marghe_72
Czas przygotowania: do 30 minut
Poziom trudności: łatwe
Region: kuchnia włoska
Ilość osób: dla 4 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (2 głosy)
Pesto pantesco - składniki:
400 g spaghetti - u nas poszło 500 g
600 g dojrzałych pomidorów
2 ząbki czosnku
80 g obranych migdałów
60 g kaparów - najlepsze byłyby te rodem z ww Pantellerii (w soli.. niestety jakimś dziwnym trafem w naszym sklepie ich nie było. Musiałam się zadowolić hiszpańskimi w occie)
Garść liści bazylii
Pół ostrej papryczki peperoncino
Pół szklanki oliwy - użyłam zdecydowanie mniej
30 g sera owczego - pecorino
Pesto pantesco - sposób przygotowania: Pomidory pozbawić skóry i pestek. Solone kapary dokładnie wypłukać - najlepiej poprzez dwukrotne wrzucenie ich na 15 minut do zimnej wody - znaczy się, po 15 minutach wodę należy wymienić na świeżą. Kapary z octu osączyć. Kapary, pomidory, migdały, czosnek, papryczkę i bazylię zmiksować stopniowo dodając oliwę. Makaron wymieszać z sosem. Posypać startym serem.
Jak zrobić sos pesto
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/-19665838/pesto pantesco/p