Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Pesto pantescoAutor marghe_72

Czas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia włoskaIlość osób: dla 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (2 głosy)Pesto pantesco - składniki:400 g spaghetti - u nas poszło 500 g600 g dojrzałych
pomidorów2 ząbki
czosnku80 g obranych
migdałów60 g
kaparów - najlepsze byłyby te
rodem z ww Pantellerii (w
soli.. niestety jakimś dziwnym trafem w naszym sklepie ich nie było. Musiałam się zadowolić hiszpańskimi w occie)Garść liści
bazyliiPół
ostrej papryczki peperoncinoPół szklanki
oliwy - użyłam zdecydowanie mniej30 g
sera owczego - pecorinoPesto pantesco - sposób przygotowania:
Pomidory pozbawić skóry i pestek. Solone
kapary dokładnie wypłukać - najlepiej poprzez dwukrotne wrzucenie ich na 15 minut do zimnej
wody - znaczy się, po 15 minutach
wodę należy wymienić na świeżą.
Kapary z
octu osączyć.
Kapary,
pomidory,
migdały,
czosnek, papryczkę i
bazylię zmiksować stopniowo dodając
oliwę.
Makaron wymieszać z sosem. Posypać
startym serem.Jak zrobić
sos pestoPączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis

Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu