ßßß
Czas przygotowania: do 60 minutPoziom trudności: łatweIlość osób: powyżej 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (26 głosów)1 paczka makaronu ryżowego30 dag szynki podwędzanej2-3 czerwone papryki30 dag żółtego sera4-5 sztuk ogórka kiszonegopuszka ananasów + sok z ananasówmajonezsólpieprzSałatka z makaronem ryżowym - sposób przygotowania: Makaron ryżowy ugotować według przepisu na opakowaniu. Szynkę, ser żółty oraz ogórki pokroić w kostkę.Paprykę oczyścić, umyć, pokroić w kostkę. Ananasa odsączyć, pokroić w grubszą kostkę. Wszystkie składniki połączyć, doprawić solą i pieprzem.Majonez wymieszać z sokiem z ananasów (ilość według uznania), jeszcze raz dodać sól, pieprz, wymieszać. Dodać do składników i dokładanie połączyć, gotowe!Smacznego:-)Speisezimmerreprezentować berlińską kuchnię? Tak, Berlin jest multi-kulti. Sałatka z makaronu ryżowego i łososia wg Sarah Wiener dwie garście porwanych różnych liści sałaty, 6 małych pomidorków, 50 g makaronu ryżowego, 4 małe filety z łososia, sól, pieprz, jasny sos sojowy, olej sezamowy, szczypta czarnego sezamu winegretPączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu