Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor krokodyl5Czas przygotowania: powyżej 60 minutPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia polskaIlość osób: powyżej 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (1 głos)1.5 kg
łopatki lub
szynki50 dag różnych warzyw2
cebuleszklanka zielonych
oliwekłyżka
przyprawy do
mielonego mięsaolejzielenina i warzyw a do dekoracji
sólpieprzPieczeń z
zielonymi oliwkami - sposób przygotowania:
Cebulę pokrój w piórka. Na rozgrzany
olej wrzuć warzywa i obsmaż. Odparuj nadmiar
wody, dodaj
cebulę, i chwilę smaż.
Posól, obsyp
pieprzem, dodaj
oliwki, wymieszaj.
Mięso przetnij w poprzek tworząc głęboką kieszeń. Wnętrze kieszeni natrzyj
solą,
pieprzem i napełnij przygotowanym farszem warzywnym. Zepnij kieszeń i obwiąż
mięso. Łyżkę
oleju wymieszaj z
przyprawą do
wieprzowiny, natrzyj starannie
mięso i odstaw na godzinę w chłodne miejsce. Na dużej patelni rozgrzej łyżkę
oleju i obsmaż
mięso ze wszystkich stron. Przełóż w rękaw do pieczenia, wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piecz 70 minut. Po wyjęciu
mięso udekoruj
sałatą i warzywami.Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis

Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu