ßßß Cookit - przepis na Pieczeń z zielonymi oliwkami

Pieczeń z zielonymi oliwkami

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor krokodyl5
Czas przygotowania: powyżej 60 minut
Poziom trudności: łatwe
Region: kuchnia polska
Ilość osób: powyżej 4 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (1 głos)
1.5 kg łopatki lub szynki
50 dag różnych warzyw
2 cebule
szklanka zielonych oliwek
łyżka przyprawy do mielonego mięsa
olej
zielenina i warzyw a do dekoracji
sól
pieprz
Pieczeń z zielonymi oliwkami - sposób przygotowania: Cebulę pokrój w piórka. Na rozgrzany olej wrzuć warzywa i obsmaż. Odparuj nadmiar wody, dodaj cebulę, i chwilę smaż. Posól, obsyp pieprzem, dodaj oliwki, wymieszaj. Mięso przetnij w poprzek tworząc głęboką kieszeń. Wnętrze kieszeni natrzyj solą, pieprzem i napełnij przygotowanym farszem warzywnym. Zepnij kieszeń i obwiąż mięso. Łyżkę oleju wymieszaj z przyprawą do wieprzowiny, natrzyj starannie mięso i odstaw na godzinę w chłodne miejsce. Na dużej patelni rozgrzej łyżkę oleju i obsmaż mięso ze wszystkich stron. Przełóż w rękaw do pieczenia, wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piecz 70 minut. Po wyjęciu mięso udekoruj sałatą i warzywami.
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/-18329650/pieczen z zielonymi oliwkami/p