ßßß
 
            
         Czas przygotowania: powyżej 60 minutPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia wschodnioeuropejskaIlość osób: dla 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (2 głosy)1 opakowanie (7g) suchych drożdży albo 20-30g świeżych drożdży375 ml ciepłej wody1 łyżeczka soli3 kubki mąki pszennej 6501 żółtko do posmarowania1 łyżeczka maku lub sezamu (białego lub czarnego)Tandoori - chleb z Azerbejdżanu - sposób przygotowania: Do maszyny do chleba włożyć po kolei:wodę, sól, mąkę, na wierzch pokruszyć drożdże.Włączyć program na wyrabianie (zagniatanie ciasta). Ciasto wyjąć z maszyny, rozwałkować na prostokąt 35x20 cm, delikatnie przełożyć na blachę do pieczenia, zostawić na 15 minut do wyrośnięcia. Piekarnik nagrzać do 200C, chleb naciąć w ukośną kratkę, posmarować żółtkiem, posypać ziarenkami. Wstawić do nagrzanego piekarnika na 20-25 minut. Wyjąć z piekarnika, przestudzić.Pączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Czas przygotowania: powyżej 60 minutPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia wschodnioeuropejskaIlość osób: dla 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (2 głosy)1 opakowanie (7g) suchych drożdży albo 20-30g świeżych drożdży375 ml ciepłej wody1 łyżeczka soli3 kubki mąki pszennej 6501 żółtko do posmarowania1 łyżeczka maku lub sezamu (białego lub czarnego)Tandoori - chleb z Azerbejdżanu - sposób przygotowania: Do maszyny do chleba włożyć po kolei:wodę, sól, mąkę, na wierzch pokruszyć drożdże.Włączyć program na wyrabianie (zagniatanie ciasta). Ciasto wyjąć z maszyny, rozwałkować na prostokąt 35x20 cm, delikatnie przełożyć na blachę do pieczenia, zostawić na 15 minut do wyrośnięcia. Piekarnik nagrzać do 200C, chleb naciąć w ukośną kratkę, posmarować żółtkiem, posypać ziarenkami. Wstawić do nagrzanego piekarnika na 20-25 minut. Wyjąć z piekarnika, przestudzić.Pączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepis Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu