Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor
Sang-Hoon Degeimbre

Paulina JAKOBIECCzas przygotowania: powyżej 60 minutPoziom trudności: średnieIlość osób: dla 2 osób

Średnia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)4
ostrygi5 sztuk
kiwiSyrop z
kiwi :530 g
kiwi200 g
wodyŻel z
kiwi :300 g
syropu z
kiwi0 . 9 g naturalnej gumy ksantanowej1.7 g kwasku
cytrynowegoszczypta
soli7 g mirinu25 g
cukruOraz:2 kromki
chleba pełnoziarnistego1 łyżeczka
masła2-3 gałązki
koperkuskórka starta z
pomarańczyOstrygi z żelem z
kiwi - sposób przygotowania:
Ostrygi otwieramy, płuczemy. Wyjmujemy z muszli, wkładamy do lodówki.
Kiwi obieramy, wycinamy miąższ z pestkami, resztę kroimy w drobną kostkę.
Kiwi obieramy, kroimy na kawałki i zgniatamy je. Zalewamy
wodą. Dusimy na małym ogniu, aż otrzymamy 300 g
syropu, który wykorzystujemy do żelu. Wszystkie składniki dokładnie miksujemy na gładki żel.
Chleb kroimy w drobną kostkę.
Masło roztapiamy na patelni, przyrumieniamy
chleb i odsączamy go z tłuszczu.
Koperek siekamy. W głębokim talerzu układamy pokrojone w kostkę
kiwi, na nich układamy
ostrygi. Smarujemy je żelem z
kiwi tak, by dobrze je nim przykryć. Obok układamy kawałeczki
chleba,
koperek i skórkę startą z
pomarańczy.Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis

Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu