Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor
Magda Duklas

Fot. M&K Duklas / duklas.plPoziom trudności: łatweRegion: inne

Średnia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)1/3 szklanki
śmietanki 36%1.5 łyżeczki zmielonej
kawy naturalnej1/4 łyżeczki ziaren różowego
pieprzu rozgniecionych w moździerzu10-12 dag posiekanej
gorzkiej czekolady3
białka (4 - jeśli
jajka są małe)1 łyżka
cukruKrem czekoladowo-
kawowy z różowym
pieprzem - sposób przygotowania: Zagotowujemy
śmietankę z
kawą i
pieprzem, zdejmujemy z ognia, przykrywamy i odstawiamy na pół godziny. Cedzimy przez gęste sitko, łączymy ze stopioną
czekoladą, studzimy. Ubijamy
białka z
cukrem na sztywną pianę, delikatnie łączymy z masą
czekoladową. Gotowym kremem napełniamy pucharki. Możemy podać z cząstkami
gruszek z
syropu albo świeżymi
owocami jagodowymi, np.
malinami.Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis

Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu