ßßß Cookit - przepis na Krem czekoladowo-kawowy z różowym pieprzem

Krem czekoladowo-kawowy z różowym pieprzem

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor Magda Duklas
Fot. M&K Duklas / duklas.pl
Poziom trudności: łatwe
Region: inne
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (0 głosów)
1/3 szklanki śmietanki 36%
1.5 łyżeczki zmielonej kawy naturalnej
1/4 łyżeczki ziaren różowego pieprzu rozgniecionych w moździerzu
10-12 dag posiekanej gorzkiej czekolady
3 białka (4 - jeśli jajka są małe)
1 łyżka cukru
Krem czekoladowo-kawowy z różowym pieprzem - sposób przygotowania: Zagotowujemy śmietankę z kawą i pieprzem, zdejmujemy z ognia, przykrywamy i odstawiamy na pół godziny. Cedzimy przez gęste sitko, łączymy ze stopioną czekoladą, studzimy. Ubijamy białka z cukrem na sztywną pianę, delikatnie łączymy z masą czekoladową. Gotowym kremem napełniamy pucharki. Możemy podać z cząstkami gruszek z syropu albo świeżymi owocami jagodowymi, np. malinami.
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/174940892/krem czekoladowo kawowy z rozowym pieprzem/p