Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!Autor Tessa Capponi-BorawskaFot. Arkadiusz Ścichocki / AGPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia włoskaIlość osób: powyżej 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)1 melon1 pęczek rzodkiewekmieszane sałaty (karbowana; roszponka; rukola)3 łyżki oliwysok z 1 cytrynysólsos tabascoSałatka z melona, rzodkiewki i mieszanych sałat - sposób przygotowania: Melon przekrawamy na pół, usuwamy pestki, obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. Rzodkiewki myjemy i kroimy w talarki, sałatę myjemy i osuszamy. Mieszamy oliwę z sokiem z cytryny, solą i kilkoma kroplami tabasco. Polewamy sosem sałatę, mieszamy i podajemy. Świetnie komponuje się ze świeżym chlebem i dojrzałymi serami.Pączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepisIdealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu