Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor och_gochCzas przygotowania: powyżej 60 minutPoziom trudności: łatweIlość osób: dla 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (2 głosy)1 kg
buraków2 słodkie
jabłka1 łyżka
sosu tabasco1/2 szklanki
cukru trzcinowegooliwa z oliwekszczypta
soliBuraki zapiekane pod
jabłkową pierzynką - sposób przygotowania:
Buraki obrać ze skórki i pokroić na półksiężyce o grubości ok. 1 cm. Tak pokrojone - ułożyć w brytfannie i posypać
solą.
Jabłka zetrzeć na tarce o grubych oczkach, dodać
sos tabasco,
cukier i dokładnie wymieszać, a następnie wyłożyć równomiernie na
buraki. Wszystko polać obficie
oliwą i wstawić do piekarnika (temperatura 200 st.). Zapiekać przez 50 min - 1 h, od czasu do czasu polewając
oliwą. Przy podawaniu wymieszać
buraki z
jabłkami.Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis

Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu