ßßß Cookit - przepis na Buraki zapiekane pod jabłkową pierzynką

Buraki zapiekane pod jabłkową pierzynką

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor och_goch
Czas przygotowania: powyżej 60 minut
Poziom trudności: łatwe
Ilość osób: dla 4 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (2 głosy)
1 kg buraków
2 słodkie jabłka
1 łyżka sosu tabasco
1/2 szklanki cukru trzcinowego
oliwa z oliwek
szczypta soli
Buraki zapiekane pod jabłkową pierzynką - sposób przygotowania: Buraki obrać ze skórki i pokroić na półksiężyce o grubości ok. 1 cm. Tak pokrojone - ułożyć w brytfannie i posypać solą. Jabłka zetrzeć na tarce o grubych oczkach, dodać sos tabasco, cukier i dokładnie wymieszać, a następnie wyłożyć równomiernie na buraki. Wszystko polać obficie oliwą i wstawić do piekarnika (temperatura 200 st.). Zapiekać przez 50 min - 1 h, od czasu do czasu polewając oliwą. Przy podawaniu wymieszać buraki z jabłkami.
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/-17508080/buraki zapiekane pod jablkowa pierzynka/p