Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor Kinga A. Kłosińska

Fot. Marcin KiełbiewskiPoziom trudności: łatweRegion: inne

Średnia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)2-3
jajka2-3 łyżeczki
mąki2-3 łyżeczki
mlekaszczypta
soliłyżeczka
masłaFarsz:1
pomidor1/2
serka koziegoświeży
rozmarynOmlet z
kozim serem - sposób przygotowania:
Żółtka mieszamy mikserem z
mąką i
mlekiem,
białka bijemy na sztywną pianę ze szczyptą
soli. Delikatnie łączymy
żółtka z pianą. Na patelni roztapiamy połowę przeznaczonego do smażenia
masła i wlewamy masę jajeczną. Smażymy na małym ogniu. Kiedy spód będzie złocisty, przewracamy omlet na drugą stronę, dokładając
masła. Usmażony omlet składamy na pół, wkładając do środka plasterki
pomidora i pokruszony kozi
serek wymieszany ze świeżym
rozmarynem., a gotowy omlet podać z
czarnymi oliwkami. Zobacz przepis na: Omlet z
kozim serem Proste ciasto o wyraźnie maślanym smaku. W sezonie podawaj je ze świeżymi
owocami, a w zimie - z podgrzanymi
konfiturami lub duszonymi
gruszkami. Ciasto maślane 4
jajka 20 dag
cukru 20 dag
mąki 14 dag
masłaRozmaryn
zachowuje swój aromat, ale wietrzeje po kilku tygodniach, dlatego lepiej kupować mniejsze ilości lub często wymieniać zapas
rozmarynu. Wypróbujcie przepis na aromatyczne szaszłyki na gałązkach
rozmarynu,
wołowinę z
rozmarynem i omlet z
kozim serem i
rozmarynem oraz inne przepisy z
rozmarynem.Z
kozim serem - 7 pysznych pomysłów

zdrowszy niż krowi! Miękki kozi
serek lub
twarożek będzie wyśmienitym uzupełnieniem omletu lub naleśników. Możesz dodać do niego posiekane
zioła lub ulubione warzywa. Omlet z
kozim serem i
rozmarynem 2-3
jajka 2-3 łyżeczki
mąki pszennej 2-3 łyżeczki
mleka 1 łyżeczka
masła szczypta
soli Farsz: 1Na trudne zimowe poranki - ciepłe śniadania!

Klasyczny omlet możesz podać na tyle sposobów, ile tylko wymyślisz. Nasz pomysł na farsz to
pomidor,
kozi ser i świeży
rozmaryn. Omlet z
kozim serem i
rozmarynem 2-3
jajka 2-3 łyżeczki
mąki pszennej 2-3 łyżeczki
mleka 1 łyżeczka
masła szczypta
soli Farsz: 1
pomidor 1/2
koziego serka (ok. 100 g