Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor Dorota Próchniewicz

Fot. Marcin KiełbiewskiCzas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: łatweIlość osób: dla 2 osób

Średnia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)
Sałatka warzywna, czyli upiorna mieszanka - składniki:2
czerwone cebule6-8 suszonych
śliwekkilka listków
radicchio2 szklanki ugotowanej
czerwonej fasoli (może być z puszki)Sos:1 1/2 łyżka
octu balsamicznego5 łyżek
oliwy1 łyżka
miodu gryczanego1/2 łyżeczki suszonych nasion
kopru włoskiego lub
anyżkusólpieprzSałatka warzywna, czyli upiorna mieszanka - sposób przygotowania:
Cebule kroimy w półtalarki, sparzamy wrzątkiem, aby nieco zmiękły.
Śliwki kroimy w paski.
Radicchio rwiemy na nieduże kawałki. Mieszamy składniki z
fasolą. Robimy sos mieszając wszystkie jego składniki i polewamy nim
sałatkę.Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis

Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu