ßßß Cookit - przepis na Makaron z pesto szpinakowym

Makaron z pesto szpinakowym

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor Magda Nowak
Czas przygotowania: do 30 minut
Poziom trudności: łatwe
Ilość osób: dla 2 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (0 głosów)
5 łyżek oliwy z oliwek
250 g szpinaku (najlepiej świeżego)
2 ząbki czosnku - zgniecionego bokiem noża
3 łyżki pestek dyni
150 g makaronu Pappardelle
2 jajka kurze
sól i świeżo zmielony czarny pieprz
kawałek tartego Parmezanu - wg. uznania
Makaron z pesto szpinakowym - sposób przygotowania: Szpinak opłukać i dokładnie osuszyć. Na patelni rozgrzać 1 łyżkę oliwy z oliwek, dodać czosnek, nie pozwolić żeby sie spalił.. Przełożyć do blendera. Na patelnię wsypać osuszony szpinak,mieszać przez chwilę, aż zmięknie. Przełożyć do blendera. Na patelnię włożyć pestki dyni i zrumienić, dodać do reszty składników, dolać oliwy z oliwek extra virgin, doprawić solą i czarnym pieprzem. Miksować na konsystencję pesto. Odstawić do podania. Jajka ugotować na twardo. Odcedzić, obrać i pokroić w kosteczkę. Makaron ugotować al dente w lekko osolonej wodzie,dodać gorące pesto szpinakowe i tylko delikatnie wymieszać. Posypać tartym Parmezanem i pokrojonym jajkiem.
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/173536870/makaron z pesto szpinakowym/p