Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor
Magda NowakCzas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: łatweIlość osób: dla 2 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)5 łyżek
oliwy z oliwek250 g
szpinaku (najlepiej świeżego)2 ząbki
czosnku - zgniecionego
bokiem noża3 łyżki pestek dyni150 g
makaronu Pappardelle2
jajka kurzesól i świeżo zmielony
czarny pieprzkawałek tartego
Parmezanu - wg. uznania
Makaron z pesto
szpinakowym - sposób przygotowania:
Szpinak opłukać i dokładnie osuszyć. Na patelni rozgrzać 1 łyżkę
oliwy z oliwek, dodać
czosnek, nie pozwolić żeby sie spalił.. Przełożyć do blendera. Na patelnię wsypać osuszony
szpinak,mieszać przez chwilę, aż zmięknie. Przełożyć do blendera. Na patelnię włożyć
pestki dyni i zrumienić, dodać do reszty składników, dolać
oliwy z oliwek extra virgin, doprawić
solą i
czarnym pieprzem. Miksować na konsystencję pesto. Odstawić do podania.
Jajka ugotować na twardo. Odcedzić, obrać i pokroić w kosteczkę.
Makaron ugotować al dente w lekko osolonej wodzie,dodać gorące pesto
szpinakowe i tylko delikatnie wymieszać. Posypać tartym
Parmezanem i pokrojonym
jajkiem.Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu