Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor red.Czas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: łatweIlość osób: dla 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)2 łyżki
oliwy4 ząbki
czosnku3 łyżeczki posiekanych świeżych listków
szałwii300 g białej lub surowej
wędzonej kiełbasy obranej z osłonki400 g
makaronu w kształcie szerokich wstążek100 g startego
ostrego żółtego sera1/4 łyżeczki utłuczonego
czerwonego pieprzusólWstążki z
kiełbasą - sposób przygotowania: Na łyżce
oliwy smażymy
czosnek, przekładamy na spodek. Na pozostałym w rondlu tłuszczu krótko obsmażamy
szałwię. Dodajemy pokrojoną na cienkie plasterki
kiełbasę i, mieszając, smażymy 2-3 minuty. Gotujemy
makaron. Odcedzamy i przekładamy do rondla z
szałwią i
kiełbasą, dodajemy pozostałą
oliwę i wszystko mieszamy. Dodajemy
czerwony pieprz i, jeśli trzeba, odrobinę
soli. Gotową potrawę posypujemy smażonym
czosnkiem i startym
żółtym serem.Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu