ßßß
Fot. Michał Mutor / AGCzas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: średnieIlość osób: dla 2 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)5 jajek2 łyżki posiekanego estragonułyżka posiekanego szczypiorkułyżka posiekanej natki1/2 łyżeczki soli1/4 łyżeczki grubo mielonego pieprzu2 łyżki masła120-150 g świeżego twarożku koziego250 g pieczarek pokrojonych i podduszonychOmlet ziołowy z pieczarkami - sposób przygotowania: Mieszamy trzepaczką jajka z ziołami, solą i pieprzem. Na patelni rozgrzewamy połowę masła, wlewamy połowę masy omletowej, smażymy, aż spód się przyrumieni, a powierzchnia będzie galaretowata. Posypujemy połową pokruszonego koziego serka i plasterkami podduszonych pieczarek. Przykrywamy patelnię i smażymy, aż jajka się zetną. Identycznie przygotowujemy drugi omlet. Podajemy natychmiast po przygotowaniu. Dobry omlet powinien być lekki i puszysty. Najlepiej przygotować go na małej patelni. I podać bezpośrednio po usmażeniu.Jak zrobić puszysty omlet?Jak zrobić omlet? To prostsze niż myślisz!
cesarski. Sprawdź nasze przepisy na: Omlet z szynką Omlet z twarożkiem wiejskim Omlet ziołowy z pieczarkami Omlet malinowo-kokosowy Omlet pieczony z cukinią Omlet cesarski z rodzynkami Omlet frittata Omlet hiszpański z ziemniakami Omlet minifrittata z kwiatem cukinii Dla "wzrokowców"Pączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu