Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor Przepis nadesłany na konkurs 'Słodkie... na zdrowie!'Czas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: łatweIlość osób: dla 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)
Ciasteczka bakaliowe - składniki:200g
masła w temperaturze pokojowej3/4 szklanki jasnego
brązowego cukru1 opakowanie
cukru wanilinowego1
jajko - temperatura pokojowa1 szklanka
mąki pszennej1/2 łyżeczki
sodyszczypta
soli2 i 1/2 szklanki
płatków owsianych1/2 szklanki posiekanych
bakaliiCiasteczka bakaliowe - sposób przygotowania:
Masło ucierać mikserem na średnich obrotach przez około 2 minuty. Dodać
cukier,
cukier wanilinowy i ucierać jeszcze przez 2-3 minuty. Następnie dodać
jajko, wymieszać.
Mąkę wymieszać z
sodą,
solą. Do
maślanej masy dodać pozostałe składniki i wymieszaćZ ciasta formować w rękach kulki, układać je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i spłaszczać.
Ciasteczka wstawić do piekarnika nagrzanego do 170oC na funkcji termoobieg i piec przez około 17 minut (na funkcji góra-dół). Podawać przestygnięte.Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis

Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu