ßßß
Potrzebujesz:200 g masła w temperaturze pokojowej1 jajko w temperaturze pokojowej1 szklankę mąki pszennej2,5 szklanki płatków owsianych0,5 szklanki bakalii (użyłam mieszanki studenckiej)3/4 szklanki cukru trzcinowego1 opakowanie cukru wanilinowegopół łyżeczki sody oczyszczonejszczypta soliPrzygotowanie:Wymieszać mąkę, sodę i sól.W osobnej misce blenderem utrzeć masło. Dodać cukier i cukier wanilinowy i ucierać 2-3 minuty. Dodać jajko i wymieszać.Dodać mąkę, płatki i drobno posiekane bakalie. Wymieszać.Rozgrzać piekarnik z termoobiegiem do 170 stopni.Blachę wyłożyć papierem do pieczeniaZ ciasta formować kulki, kłaść je na papierze i spłaszczać na grubość poniżej 0 , 5 cm. Wyrównać brzegi na miarę możliwości.Piec 15 minutPrzed podaniem wystudzić.Smacznego!