ßßß
Zdjęcie nadesłane na konkursCzas przygotowania: do 60 minutPoziom trudności: łatweIlość osób: powyżej 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)pół szklanki płatków owsianychpół szklanki mąki pszennej200 g bakalii (rodzynki ; migdały itp.)pół łyżeczki sodykilka suszonych fig2 łyżki mioduszczypta soli100 g miękkiego masła1 jajkoCiasteczka owsiane z figami i migdałami - sposób przygotowania: Wymieszać ze sobą wszystkie sypkie składniki wraz z posiekanymi figami i resztą bakalii. Następnie dodać masło, miód i roztrzepane jajko. Uzyskaną masę formować na kształt ciasteczek i nakładać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w temp. 170 st.C przez ok. 15 minut aż się zarumienią.Pączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu