ßßß Cookit - przepis na Ciasteczka owsiane z figami i migdałami

Ciasteczka owsiane z figami i migdałami

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor Przepis nadesłany na konkurs "Świąteczne skarby - bakalie w roli głównej"
Zdjęcie nadesłane na konkurs
Czas przygotowania: do 60 minut
Poziom trudności: łatwe
Ilość osób: powyżej 4 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (0 głosów)
pół szklanki płatków owsianych
pół szklanki mąki pszennej
200 g bakalii (rodzynki ; migdały itp.)
pół łyżeczki sody
kilka suszonych fig
2 łyżki miodu
szczypta soli
100 g miękkiego masła
1 jajko
Ciasteczka owsiane z figami i migdałami - sposób przygotowania: Wymieszać ze sobą wszystkie sypkie składniki wraz z posiekanymi figami i resztą bakalii. Następnie dodać masło, miód i roztrzepane jajko. Uzyskaną masę formować na kształt ciasteczek i nakładać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w temp. 170 st.C przez ok. 15 minut aż się zarumienią.
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/175343369/ciasteczka owsiane z figami i migdalami/p