Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor Przepis nadesłany na konkurs "Świąteczne skarby -
bakalie w roli głównej"

Zdjęcie nadesłane na konkursCzas przygotowania: do 60 minutPoziom trudności: łatweIlość osób: powyżej 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)pół szklanki
płatków owsianychpół szklanki
mąki pszennej200 g
bakalii (
rodzynki ;
migdały itp.)pół łyżeczki
sodykilka suszonych fig2 łyżki
mioduszczypta
soli100 g miękkiego
masła1
jajkoCiasteczka owsiane z
figami i
migdałami - sposób przygotowania: Wymieszać ze sobą wszystkie sypkie składniki wraz z posiekanymi
figami i resztą
bakalii. Następnie dodać
masło,
miód i roztrzepane
jajko. Uzyskaną masę formować na kształt
ciasteczek i nakładać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w temp. 170 st.C przez ok. 15 minut aż się zarumienią.Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis

Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu