Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor Bernadeta Jarnot-Manecka

Czas przygotowania: do 60 minutPoziom trudności: łatweIlość osób: dla 2 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (1 głos)Karaibskie szaszłyki - składniki:8
krewetek królewskich2 plastry świeżego
ananasaliście
salaty karbowanej2 łyżki
kukurydzy4
kaparyłyżka
oleju sezamowegosok z 1/2
cytrynyłyżka
sosu sojowegołyżka
soku pomarańczowego1/2 łyżeczki
cukru brązowegolistki
bazylii tajskiejpapryczka chilliKaraibskie szaszłyki - sposób przygotowania: Połączyć
sok z cytryny,
pomarańczy,
sos sojowy,
brązowy cukier,
olej sezamowy, posiekane listki
bazylii tajskiej,
kukurydzę i włożyć do tego
krewetki i marynować przez 30 minut.
Ananasa obrać.
Sałatę porwać na kawałki. Wyjąc
krewetki z marynaty i obsmażyć razem z
ananasem na rozgrzanym grillu lub na patelni grillowej przez 3 minuty.
Ananasa pokroić na kawałki. Na szpadki nadziać na przemian
ananasa,
krewetkę,
ananasa i
krewetkę, na górę dać po
kaparze.Ułożyć na sałacie. Obsypać wyjętą z marynaty
kukurydzą,
papryczką chilli drobno posiekaną, skropić
oliwą z oliwek i
chilli. Udekorować
bazylią tajską. Przepis i zdjęcie pochodzą z bloga: mojkulinarnypamietnik.blogspot.comJak zrobić szaszłyki wegetariańskiePączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis

Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu