ßßß
Czas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: łatweIlość osób: powyżej 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)Koszyczki z owocami - składniki: na ciasto100 g cukru100 g mąki100 g masła2 białka na krem:pół szklanki śmietany 30% lub 36%250 g mascarpone2 łyżki cukru pudrusok i skórka starta z cytrynydo dekoracji:dowolne sezonowe owocelistki miętycukier puderKoszyczki z owocami - sposób przygotowania: Masło rozpuścić. Mąkę przesiać i połączyć z cukrem i białkami. Powoli dodawać roztopione masło. Umieścić w lodówce na 20 minut. Na blaszce wyłożonej papierem wykładać ciasto i formować w krążki średnicy ok 12-15 cm. Piec 7-8 min w 220 C. Kiedy zrobią się złote wykładać pojedynczo na obrócone do góry dnem szklanki i tak wystudzić. Przygotowanie: Śmietanę ubić mikserem na sztywno. Dodać mascarpone, skórkę i sok z cytryny oraz 2 łyżki cukru pudru. Całość zmiksować na gładką masę. Wykończenie: Upieczone koszyczki wypełniamy przygotowanym kremem i dekorujemy owcami, listkami mięty. Na sam koniec posypujemy cukrem pudrem.Pączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu