Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor Zuzanna Wiciejowska
Fot. Arkadiusz Ścichocki / Agencja GazetaPoziom trudności: łatweŚrednia ocena potrawyOceń przepis (19 głosów)3
cukinie1 mała
cebula1 ząbek
czosnku4 łyżki
oliwy1 kostka
serka topionego złoty ementalerokoło 1/3 szklanki
mleka kokosowego lub
śmietanki 30 proc.
sólpieprzZupa krem z
cukinii - sposób przygotowania:
Czosnek i
cebulę drobno posiekaj, oprósz
solą i
pieprzem i zeszklij na
oliwie. Do
cebuli dodaj startą na tarce
cukinię. Przesmaż 4-5 minut cały czas mieszając, dodaj pokrojony w kostkę
serek i mieszaj, aż się rozpuści. Całość zmiksuj, przełóż do garnka, podgrzej i dodaj rosołu do otrzymania ulubionej konsystencji. Dopraw
solą i
pieprzem, uzupełnij
mlekiem kokosowym lub
śmietanką. Rada: Wersja dla dorosłych: jeśli zupa jest doprawiona
śmietanką, wkrusz do niej
niebieski ser pleśniowy, jeśli
mlekiem kokosowym - będzie doskonała z
krewetkami koktajlowymi.Jakub Kuroń gotuje. Lekki krem
jabłkowo-
porowy z pysznymi
chipsami warzywnymiDobrym uzupełnieniem zupy z
cukinii będą na przykład grzanki bądź
groszek ptysiowy. Możesz ją podawać także z kroplą kwaśnej
śmietanki, posypaną prażonymi
pestkami dyni. Zupa krem z
cukinii 3
cukinie 1 mała
cebula 1 ząbek
czosnku 4 łyżki
oliwy 1 kostka
serka topionego złoty ementaler około 1Sezonowo i
słonecznie. Oto zupa, którą przygotujesz z popularnego warzywa -
cukinii, która już pojawia się w sklepach. Sprawdź, jak ją doprawić i wzbogacić smak
serkiem topionym ementaler. Zupa krem z
cukinii 3
cukinie 1 mała
cebula 1 ząbek
czosnku 4 łyżki
oliwy 1 kostka
serka topionegoDo niedawna niedoceniana,
cukinia przebojem wkracza na stoły. Właśnie zaczyna się na nią sezon, więc warto zająć się nią z większym zainteresowaniem. Prosta i aromatyczna zupa krem . Zupa krem z
cukinii 3
cukinie 1 mała
cebula 1 ząbek
czosnku 4 łyżki
oliwy 1 kostka
serka topionego złotyProsta do przygotowania, kremowa zupa z
cukinii. Podawaj ją z grzankami lub tostami. Zupa krem z
cukinii 2 duże
cukinie około 500 ml
bulionu 1
serek topiony złoty ementaler 1
cebula 1 ząbek
czosnku śmietana 22 proc. (opcjonalnie)
oliwa sól i
pieprz Cebulę i