ßßß Cookit - przepis na Śledzie w sosie musztardowo-koperkowym

Śledzie w sosie musztardowo-koperkowym

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor Zuzanna Wiciejowska
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (1 głos)
250 g filetów śledzi (z beczki lub w oleju)
2-3 łyżki słodkiej musztardy (np. miodowej)
1 łyżeczka ostrej musztardy (np sarepska)
1-2 łyżki cukru
1-2 łyżki octu winnego
1/2 szklanki oleju
3 łyżki posiekanego koperku
Śledzie w sosie musztardowo-koperkowym - sposób przygotowania: Przygotuj sos: Połącz w misce musztardy, cukier i ocet winny. Następnie, nie przerywając mieszania, stopniowo dolewaj olej tak, aby powstała emulsja. Na koniec dodaj koperek. Śledzie z beczki namocz w mleku przez noc. Podziel filety na porcje (ok. 4 cm). Polej sosem tuż przed podaniem. Tak przygotowany sos musztardowy możesz wykorzystać do łososia (wędzonego albo marynowanego).
Jakub Kuroń gotuje. Sposób na śledzia w sosie musztardowym
śledzia, błyskawicznie neutralizującą posmak wódki? Trzeba zapytać starsze pokolenie. Śledzie w sosie musztardowo - koperkowym 250 g filetów śledzi (z beczki lub w oleju) 2-3 łyżki słodkiej musztardy (np. miodowej) 1 łyżeczka ostrej musztardy (np sarepska) 1-2 łyżki cukru 1-2 łyżki octu winnego 1/2
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/158791581/sledzie w sosie musztardowo koperkowym/p