Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!Autor Zuzanna WiciejowskaŚrednia ocena potrawyOceń przepis (1 głos)250 g filetów śledzi (z beczki lub w oleju)2-3 łyżki słodkiej musztardy (np. miodowej)1 łyżeczka ostrej musztardy (np sarepska)1-2 łyżki cukru1-2 łyżki octu winnego1/2 szklanki oleju3 łyżki posiekanego koperkuŚledzie w sosie musztardowo-koperkowym - sposób przygotowania: Przygotuj sos: Połącz w misce musztardy, cukier i ocet winny. Następnie, nie przerywając mieszania, stopniowo dolewaj olej tak, aby powstała emulsja. Na koniec dodaj koperek. Śledzie z beczki namocz w mleku przez noc. Podziel filety na porcje (ok. 4 cm). Polej sosem tuż przed podaniem. Tak przygotowany sos musztardowy możesz wykorzystać do łososia (wędzonego albo marynowanego).Jakub Kuroń gotuje. Sposób na śledzia w sosie musztardowymśledzia, błyskawicznie neutralizującą posmak wódki? Trzeba zapytać starsze pokolenie. Śledzie w sosie musztardowo - koperkowym 250 g filetów śledzi (z beczki lub w oleju) 2-3 łyżki słodkiej musztardy (np. miodowej) 1 łyżeczka ostrej musztardy (np sarepska) 1-2 łyżki cukru 1-2 łyżki octu winnego 1/2Pączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepisIdealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu