Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!Autor kiahCzas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: łatweIlość osób: dla 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (8 głosów)Łosośsałatkowy ok. 20 - 25 dagszpinak świeży lub mrożony 500 dagser lazur ok. 30 dagmakaron świderki (żytni) lub inny ok. 300 dag3 ząbki czosnkupieprzgałka muszkatołowaŁosoś na lazurowym szpinaku - sposób przygotowania: Kroimy drobno łososiasałatkowego i wrzucamy go na rozgrzaną patelnię na ok. 3 minuty, przerzucając co jakiś czas. Jednocześnie gotujemy makaron. Zdejmujemy zbielonego łososia z patelni i wrzucamy na nią szpinak. Gdy szpinak będzie gotowy dodajemy do smaku pieprz, gałkę muszkatołową oraz wyciśnięty czosnek. Na patelnię ze szpinakiem wkładamy z powrotem łososia oraz rozdrobniony ser lazur, mieszamy od czasu do czasu do rozpuszczenia sera. Jeśli szpinak za bardzo puści soki warto na patelnię wyłożyć ugotowany al dente makaron, który wchłonie nadmiar płynu. I na talerze! Smacznego.Pączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepisIdealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu