ßßß Cookit - przepis na Łosoś na lazurowym szpinaku

Łosoś na lazurowym szpinaku

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor kiah
Czas przygotowania: do 30 minut
Poziom trudności: łatwe
Ilość osób: dla 4 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (8 głosów)
Łosoś sałatkowy ok. 20 - 25 dag
szpinak świeży lub mrożony 500 dag
ser lazur ok. 30 dag
makaron świderki (żytni) lub inny ok. 300 dag
3 ząbki czosnku
pieprz
gałka muszkatołowa
Łosoś na lazurowym szpinaku - sposób przygotowania: Kroimy drobno łososia sałatkowego i wrzucamy go na rozgrzaną patelnię na ok. 3 minuty, przerzucając co jakiś czas. Jednocześnie gotujemy makaron. Zdejmujemy zbielonego łososia z patelni i wrzucamy na nią szpinak. Gdy szpinak będzie gotowy dodajemy do smaku pieprz, gałkę muszkatołową oraz wyciśnięty czosnek. Na patelnię ze szpinakiem wkładamy z powrotem łososia oraz rozdrobniony ser lazur, mieszamy od czasu do czasu do rozpuszczenia sera. Jeśli szpinak za bardzo puści soki warto na patelnię wyłożyć ugotowany al dente makaron, który wchłonie nadmiar płynu. I na talerze! Smacznego.
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/-14913207/losos na lazurowym szpinaku/p