Wykonanie
Sposobów na spędzenie sylwestrowej nocy jest wiele. Można wybrać się na bal, do klubu bądź na plenerowe koncerty. Jednak najpopularniejsze zawsze były i nadal pozostają domówki. To czas spotkań z bliskimi i znajomymi, pełen radości, śmiechu i tańca do utraty tchu. Przed imprezą sylwestrową ważny jest nie tylko wybór olśniewającej kreacji! Niezależnie od tego, czy na imprezę wybieramy się do przyjaciół, czy też organizujemy ją u siebie - zanim wystrzelą korki od
szampanów, na pewno będziemy przygotowywać pyszne przekąski. Z chrupiącymi, pełnoziarnistymi
chlebkami Tovago w kilka chwil wyczarujesz delikatne koreczki i mini kanapki, które podbiją
serca gości. Kuszące kolory i oryginalne dodatki sprawiają, że przekąski z Tovago będą smakować wszystkim i znikną ze stołu w kilka chwil. Dlatego warto przygotować w kuchni spory zapas
pieczywa, które po otwarciu zachowuje swoją chrupkość i wszystkie walory. To wygodny i szybki sposób na sylwestrowe pyszności, które umilą tę najważniejszą noc w roku!Przepisy :Piramidki waryzwne z
chlebkiem TovagoCzas przygotowania: 20 minutIlość porcji: 2Składniki:4 kromki
pszennych chlebków TovagoPół
cukiniiPół
papryki żółtej i czerwonej2 łyżki
oliwy z oliwekPół
sera fetaLiście
bazyliiSposób przygotowania:
Cukinię pokój w plasterki o grubości około 0,5 cm.
Paprykę pokrój w dużą kostkę (o wielkości zbliżonej do plasterków
cukinii).
Ser feta pokrój w większe kawałki (o wielkości zbliżonej do plasterków
cukinii i kawałków
papryki). Na patelni grillowej rozgrzej
oliwę i smaż warzywa z obu stron, aż staną się półmiękkie, a na ich powierzchni pojawią się ciemniejsze paski.
Bazylię pokrój w wąskie paseczki.
Chlebki Tovago przekrój na połówki. Na każdym
chlebku ułóż plaster
cukinii,
ser feta i
paprykę. Całość posyp
bazylią.Smacznego!Koreczki z
chlebkami Tovago i
mozzarelląCzas przygotowania: 10 minutIlość porcji: 2Składniki:4 kromki kukurydziano-jaglanych
chlebków TovagoGarść małych kulek
mozzarelliGarść czarnych
oliwekLiście świeżej
bazyliiSposób przygotowania:
Chlebki Tovago pokrój w kostkę o wielkości około 1 cm. Na wykałaczkę nabij kawałek
chlebka Tovago, małą kulkę
mozzarelli, kolejny kawałek
chlebka i
czarną oliwkę.
Bazylię pokrój w paseczki i posyp nią koreczki.Smacznego!Kanapka na chlebkach Tovago z
łososiem i
serkiem ricottaCzas przygotowania: 10 minutIlość porcji: 2Składniki:4 kromki
pszennych chlebków Tovago4 plasterki
wędzonego łososia4 łyżki
serka ricotta4 cząstki
pomarańczy pozbawione białych błonek
Kiełki słonecznika do ozdobySposób przygotowania:Na
chlebku Tovago ułóż zwinięty plasterek
łososia. Na nim ułóż
serek ricotta i cząstkę
pomarańczy. Całość udekoruj
kiełkami słonecznika.Smacznego!