Wykonanie
Często w deserach proste rozwiązania są najlepsze, dlatego aby powstał pyszny i lekki deser bez pieczenia idę na skróty w jego przygotowaniu. Do
twarogu dodaję
owoce i pyszny, delikatny, kremowy deser w pucharkach po niedługim czasie jest gotowy. Idealny na upalne dni ! polecam.

SKŁADNIKI :500 g
twarogu trzykrotnie mielonego1
cukier waniliowy3-4 łyżki
cukru2 łyżeczki
żelatyny namoczonej w 1/4 szklanki gorącej
wodyduża garść
malin i
borówek2 łyżki
dżemu malinowegoPRZYGOTOWANIE :
Twarożek dokładnie mieszamy z
cukrami, następnie wlewamy rozpuszczoną
żelatynę i nakładamy
twarożek do pucharków. Na wierzch wykładamy po łyżeczce
dżemu i lekko go mieszamy z
serem. Desery pozostawiamy w lodówce do stężenia. Przed podanie dekorujemy
owocami. Smaczny i prosty deserek gotowy.
