Wykonanie

Stary sos w nowej odsłonie. Dodatek
mleka kokosowego sprawia, że nie możesz przestać jeść.Skladniki dla 3 osób:18
makaronowych muszli250 g
świeżego łososia1 opakowanie
świeżego szpinaku2 czubate łyżki
śmietanki kokosowej, z puszki
mleka kokosowego200 ml
śmietany kremówki lub cała puszka
mleka kokosowego100 ml
wody z gotowania
makaronuskórka z połówki
cytryny, w cieniutką kostkęświeży
imbir, wielkości kciuka, w drobną kostkę2 ząbki
czosnku, w drobną kostkę2 małe
cebulki, w piórkałyżka
masła klarowanegosok z połowy
cytrynysól morskaświeżo mielony
pieprzMuszle gotować około 12 minut, zachowując 100 ml
wody. Na
maśle podsmażyć
imbir, skórkę i
czosnek, przez 1 minutę. Dodać
cebulę i dusić, aż będzie szklista. Dodać, pokrojonego w cieniutkie plasterki,
łososia. Po 5 minutach dołożyć liście
szpinaku i dusić kolejne 3 minuty. Dodać obydwie
śmietanki,
sok z cytryny, posolić i jeśli
makaron wchłonie zbyt dużo płynu dolać
wodę. Conchiligioni podać posypane świeżo mielonym
pieprzem.