Wykonanie
Mój pierwszy kontakt z
dynią okazał się bardzo trafiony. Nie spodziewałam się, jest to tak smaczne warzywo, danie wyszło naprawdę pyszne no i dodatkową zaletą jest to, że robi sie je bardzo szybko. W tym samym czasie można robic 3 rzeczy naraz i
potem tylko wszystko razem wymieszać. Polecam:)

Składniki:)duży kawałek dyni
pierś z kurczakapół paczki
makaronu o dowolnym kształcie2
cebuleząbek
czosnkusól morska,
pieprzmasłobulion drobiowy (może być z kostki)niepełna szklanka
śmietankibazyliaMasło rozpuścić, dodać pokrojoną
cebulę, smażyć przez chwilę, dodać pokrojoną w kostkę
dynię. Chwilę posmażyć, podlać
bulionem i dusić około 10 minut na wolnym ogniu. Doprawić do smaku
solą i
pieprzem. Pod koniec dodać
śmietankę i chwilę wszystko pogotować.W tym samym czasie ugotować
makaron al dente oraz oddzielnie
filet z kurczaka.
Makaron odcedzić, a
kurczaka pokroić w kostkę. Wszystkie składniki razem wymieszać, jeśli potrzeba podgrzać, posypać posiekaną
bazylią i podawać na gorąco.Smacznego:)