Wykonanie
Tort malinowy, doskonały dla gości na różne uroczystości :D

Potrzebne składniki ( na 1
biszkopt, potrzebujemy 2 ):6
jajek6 łyżek
mąki pszennej1 łyżka kartoflanki6 łyżek
cukru1,5 łyżeczki
proszku do pieczeniaszczypta
solicukier waniliowy/aromat
waniliowyMasa :500 g
masła roślinnego 82 % tłuszczu2 kostki
masła ekstra 82 % tłuszczu8 łyżek
cukru8
jajekcukier waniliowykakaofrużelina malinowa
malinySposób wykonania:Pieczemy 2
biszkopty z 6
jajek - klik . Każdy kroimy po wystygnięciu na 3 części.Przygotowujemy masę - ubijamy
jajka na sztywną masę z
cukrem, dodajemy
cukier waniliowy.
Masła ucieramy osobno na misce. Dodajemy po trochu ubitych
jajek. Dzielimy masę na 3 części - 2 miski i 1 malutką waniliowej masy. Do 1 części dodajemy 5,6 czubatych łyżek frużeliny malinowej, do drugiej 3 łyżki
kakao. Mieszamy.Pierwszy płat smarujemy
kakaową masą, nakładamy 2 płat, smarujemy
malinową masą. Nakładamy
maliny gęsto. Kolejny płat smarujemy osobno cieniutko masą
malinową i nakładamy masą na
maliny. Następny płat smarujemy masą
kakaową, następny
malinową, nakładamy
maliny. Znów dodajemy lekko posmarowany płat masą
malinową na
maliny. Górę i boki smarujemy masą
waniliową. Możemy udekorować ozdobami szprycą do dekoracji
tortów.Wstawiamy do lodówki, żeby wszystko stężało.Smacznego !