Wykonanie
Biszkopt z
galaretkami i
musem jabłkowym będzie doskonały na różnego rodzaju przyjęcia , również te dla dzieci.

Potrzebne składniki:6
jajekszklanka
cukru1/2 szklanki
mąki ziemniaczanej1/2 szklanki
mąki pszennejłyżeczka
proszku do pieczeniałyżeczka
cukru waniliowegomus jabłkowy2
galaretki brzoskwiniowe2
galaretki agrestoweduży
jogurt naturalnylukier królewski
wiórki kokosoweSposób wykonania:
Białka ze szczyptą
soli ubijamy na sztywną pianę. Dodajemy powoli
cukier i
cukier waniliowy, ubijamy do gęstości. Dodajemy powoli
żółtka,
mąki,
proszek do pieczenia. Mieszamy. Wylewamy na blachę wysmarowaną tłuszczem i wyłożoną papierem.Pieczemy ok. 30 min. w 140 st. Zostawiamy do wystygnięcia, przekrawamy na 2 części.W 2,5 szklanki
wody rozpuszczamy 2
galaretki agrestowe. Wstawiamy do lodówki, gdy będzie prawie zgęstnięta dodajemy słoik
musu jabłkowego i mieszamy. Wylewamy na 1 warstwę
biszkoptu. Wstawiamy do lodówki.W 2,5 szklanki
wody rozpuszczamy 2
galaretki brzoskwiniowe. Gdy zacznie tężeć dodajemy duży
jogurt naturalny, mieszamy. Wylewamy na warstwę z musem. Nakładamy wierzchnią część
biszkoptu.Przygotowujemy
lukier królewski, lukrujemy ciasto. Posypujemy wiórkami kokosowymi. Wstawiamy do lodówki na kilka godzin.Smacznego!Przypominam o 2-letniej Nikoli, która potrzebuje naszej pomocy, liczy się każdy grosik.