Takie muffiny także zabrałam ze sobą do Torunia, a sama zjadłam kilka w domu ;)Potrzebne składniki:1,5 szklanki mąki3/4 szklanki cukru2 jajka1/2 szklanki oleju ( ja użyłam olej rzepakowy firmy Kresto )1 szklanka mleka1 łyżeczka proszku do pieczenia1 łyżeczka sody1 cukier waniliowy3,4 łyżki tartych migdałów ( ja użyłam tych firmy Back Mit )200 g rodzynek ( ja użyłam firmy Kresto )cukier puderSposób wykonania:Do miski wbijamy 2 jajka, dodajemy 1,5 szklanki mąki, 3/4 szklanki cukru. Dolewamy 1/2 szklanki oleju i 1 szklankę mleka. Dosypujemy łyżeczkę proszku do pieczenia i łyżeczkę sody oraz cukier waniliowy. Dodajemy 3,4 łyżki tartych migdałów. Całość mieszamy trzepaczką.Na blasze układamy papilotki. Zalewamy ciastem do 2/3 wysokości.Pieczemy ok. 15 min. w 200 st. Posypujemy cukrem pudrem.Smacznego !