Wykonanie
Uwielbiam Carbonarę, nigdy nie robiłam domowej, choć marzyłam o niej od dawna. Przepis zaczerpnęłam od bebak .

Potrzebne składniki:400 g
makaronu spaghetii200 ml
śmietany kremówki100 g
wędzonego boczku3
żółtka1 ząbek
czosnku1
cebulaSposób wykonania:
Boczek starty na dużych oczkach smażymy na chrupko na suchej patelni.Zdejmujemy, wkładamy do miseczki, a na tłuszczu smażymy
cebulę z
czosnkiem.Łączymy i wkłamy do większego garnka.W międzyczasie gotujemy
makaron spaghetti w osolonej wodzie według zaleceń na półtwardo.
Śmietanę łączymy z 3
zółtkami, delikatnie mieszamy z boczkiemaby nie powstała nam jajecznica. Dodajemy gorący
makaron ( nie przelany zimną
wodą! ). Szybko mieszamy.Smacznego !