Wykonanie
cukier waniliowy2 łyżki
kakao6
jajekkostka
miękkiej margaryny3 szklanki
mąki2 łyżki
śmietany2 łyżeczki
proszku do pieczenia7 łyżek
cukruaromat waniliowybudyń wiśniowycukier puderSposób wykonania:Kostkę tłuszczu ucieramy z
cukrem waniliowym i 5 łyżkami
cukru. Dodajemy naprzemiennie 6
żółtek, 3 szklanki
mąki, 2 łyżki
śmietany, 2 łyżeczki
proszku do pieczenia,
aromat waniliowy. Zagniatamy ciasto, wkładamy w foli spożywczej do lodówki na 2 h.Następnie schłodzone ciasto dzielimy na 3 części. Do 1 z nich dodajemy 2 łyżki
kakao, mieszamy.Blachę smarujemy tłuszczem i wykładamy papierem do pieczenia. Nakładamy białe ciasto, następnie
kakaowe. Układamy
agrest, posypujemy
czerwoną porzeczką.6
białek ubijamy na sztywną pianę, dodajemy 2 łyżki
cukru. Wsypujemy
budyń wiśniowy, wylewamy na
owoce. Z ciasta formujemy kuleczki i układamy na piance.Pieczemy ok. 40 min. w 170 st. Możemy posypać
cukrem pudrem.